Vecka 13

 

Idag fick vi reda på att micro:bit delen av tävlingen är borttagen på grund av samhällets situation. Det är såklart väldigt tråkigt eftersom vi är klara med den uppgiften. Nu får vi istället fokusera på sopsorterings uppgiften och en snygg design på den!

 

Positivt är det ändå för att vi har lärt oss mycket om bland annat programmering. Sopsorteringen går framåt, vi har hämtat material i träslöjden och sågat plankorna till “banan”. Förra lektionen blev lite ineffektiv för att det blev lite fel med kommunikationen i gruppen.

 

Problem som sopsorteringen har stött på : När vi var i träslöjden och skulle såga plankorna råkade vi tyvärr av misstag ta sönder sågmaskinen. Vi fick såga för hand istället, det kommer att göra så att tidsplanen förändras av den orsak att det är svårare och tar längre tid. Vi hade räknat med ungefär 2 veckor tills maskinen är klar, men nu räknar vi med att det tar 4 veckor (8 lektioner) istället. Vi har även tänkt att lägga mer tid på designen eftersom man kan få pris för det också.Vi har inte kunnat testa maskinen ännu därför att den inte är färdigkonstruerad men vi hoppas att få ihop några delar snart. Det har också uppstått hinder med roboten till sorteringen. Antagligen löser vi det nästa lektion.